Cine-Ident x IDFA x BAM – Mama Africa

Te zien op 19 oktober

zaterdag 19 oktober 2019 20:00 - 21:40
Deuren open
19:30 - 20:15
Locatie
Molen de Ster
Genre
Documentaire
Beschrijving
Hoogt on Tour organiseert elke maand bij Molen de Ster een filmprogramma rondom het thema identiteit. Want wie zijn wij? Wie is de ander? En hoe verhouden we ons tot elkaar? We vertonen films die deze vragen oproepen en proberen te beantwoorden. Eigenheid, (gender)identiteit, authenticiteit en de problemen en inzichten die deze met zich meebrengen komen aan bod. Met deze maand: Mama Africa in samenwerking met International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) en als onderdeel van de Black Achievement Month (BAM).  

Muziek is niet zomaar muziek, maar is een vertaling van de gebeurtenissen van de tijd waarin de gemaakt is. Binnen het thema Revolutionary Music presenteren het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) en Black Achievement Month (BAM) in samenwerking met Hoogt on Tour in Utrecht de film Mama Africa, over het leven van Zuid Afrikaanse zangeres Miriam Makeba. 

"Ik praat geen politiek, ik zeg de waarheid."  

Toegewijde biopic reconstrueert hoe de Zuid-Afrikaanse Miriam Makeba niet alleen uitgroeide tot een van de meest bejubelde zangeressen van haar tijd, maar ook tot mondig voorvechtster voor een vrij Zuid-Afrika. In 1959 verbannen, liet de moedige Makeba tijdens de dertig jaar van haar ballingschap nooit na te benadrukken dat haar landgenoten "in een gevangenis leefden".  Een ingrijpende documentaire met archiefmateriaal en bijzondere interviews. De beelden van de optredens zijn de rustpunten: Wanneer Makeba (Mama Africa) haar stem verheft, is er alleen nog die onvergetelijke muziek. 

Mama Africa // Mika Kaurismäki // Finland, Duitsland, Zuid-Afrika// 2010 // Documentaire // 90 minuten // Engels gesproken // Engels ondertiteld   

Hoogt on Tour  

Na het vertrek van Filmtheater ’t Hoogt uit de Utrechtse binnenstad vertoont Hoogt on Tour films op diverse locaties in de stad. Voor specifieke doelgroepen selecteert en programmeert Hoogt on Tour unieke films, documentaires en klassiekers. Dit doen we onder andere bij ZIMIHC theater Stefanus, Metaal Kathedraal, De Nijverheid in het Werkspoorkwartier en de Parel van Zuilen.   

Benieuwd naar de volgende Cine-Ident? Houd de website in de gaten voor meer info of schrijf je in voor de nieuwsbrief van Hoogt on Tour.     

Locatie  

Molen de Ster: Molenpark 3, ingang via de Floresstraat, 3531 ET Utrecht   


Prijs  

Regulier: €10,-  

Student €9,-  

U-pas, CJP/Cultuurkaart: €8,-  

Cineville: €0,-