CineArt - La Piel Que Habito

Te zien op 30 mei

donderdag 30 mei 2019 20:30 - 22:37
Deuren open
20:00 - 20:45
Locatie
De Nijverheid
Genre
Spaanse Cinema
Beschrijving
La Piel Que Habito van de Spaanse meesterauteur Pedro Almodóvar vertelt het verhaal van Robert Ledgard, een vermaard en vooruitstrevend plastisch chirurg. In zijn keuken hangt een monitor die zicht biedt op een verborgen kamer met daarin een beeldschone vrouw. Ze heet Vera en ze verblijft er duidelijk tegen haar wil. Ledgard, een prachtige en intrigerende rol van Antonio Banderas, blijkt zich bezig te houden met een experimentele vorm van huidtransplantatie die vergaande gevolgen heeft.   

Almodóvar vertelt in La Piel Que Habito een complex en duister verhaal. Hij zet de roman Tarantula van de Franse misdaadschrijver Thierry Jonquet volledig naar zijn hand. Er komen veel onderwerpen langs waar Almodóvar om bekend staat: allesverslindende liefde, wisselende seksuele identiteit, familiegeheimen, tragisch toeval en de vermommingen waarin we ons aan anderen tonen. 
 
Zoals gewoonlijk stopt kunstliefhebber Almodóvar zijn film vol met zijn persoonlijke favorieten. Hier zijn dat bijvoorbeeld de beeldhouwwerken van Louise Bourgeois (die Vera ertoe brengen zelf te gaan beeldhouwen) en de boeken van Alice Munro. 
 
La Piel Que Habito is een thriller die nooit naar schrikeffecten of veel bloed reikt om de kijker de onderhuidse spanningen te laten voelen waarmee de film doordrenkt is. Ledgard is de beste rol van Banderas in jaren, hij is kwaadaardig, maar charmant en hulpeloos. Maar vooral oneindig manipulatief.  

Als onderdeel van ‘t Hoogt on Tour vertonen wij bij De Nijverheid CineArt-avonden vol film en kunst. Een rijke selectie van films die je doen verwonderen in combinatie met een randprogramma samengesteld door kunstenaarscollectief De Nijverheid. Verwacht het onverwachte, het vreemde en vooral een gezellige en verrassende avond.      

Er is in het bestelproces ook mogelijkheid om meteen een ticket te kopen voor het eten vooraf (19.00 uur). De kok stelt een menu samen naar aanleiding van de film van de avond.  

Praktische informatie  
Locatie: De Nijverheid, Nijverheidskade 15, 3534 AZ Utrecht   

Tickets  
Alleen film: € 12,50  
U-pas, CJP/Cultuurkaart: € 10,50  
Cineville: € 3, –  
Eten (bij te boeken): € 12,50  
Als je een kortingskaart hebt vertoon die dan aan de deur.  
 
Hoogt on Tour 
Filmtheater ’t Hoogt vertoont films op diverse locaties in de stad. Voor specifieke doelgroepen selecteert en programmeert ‘t Hoogt unieke films, documentaires en klassiekers. De eerste On Tour-locaties zijn al bekend: ZIMIHC theater Stefanus, Metaal Kathedraal, De Nijverheid in het Werkspoorkwartier en de Parel van Zuilen. 

De volgende editie van CineArt is op donderdag 27 juni, 20.30 uur.   
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden