CineCuisine - Rabat - Marokkaanse film, eten & muziek

Te zien op 12 april

vrijdag 12 april 2019 18:30 - 20:19
Deuren open
18:00 - 18:45
Locatie
ZIMIHC theater Stefanus
Genre
Wereldcinema
Beschrijving
‘t Hoogt en ZIMIHC theater Stefanus presenteren:  
CineCuisine – Culinaire filmavonden uit verschillende werelddelen. ’t Hoogt programmeert een speciale film uit de regio en ZIMIHC verzorgt een passend buffet en livemuziek. 

12 april – Marokkaanse avond - Rabat  
Rabat (2011) is een roadmovie die de kijker meeneemt op de reis van de drie vrienden Nadir (Nasrdin Dchar), Abdel (Achmed Akkabi) en Zakaria (Chico Kenzari). Als Nadir van de ene op de andere dag de oude taxi van zijn vader van Amsterdam naar Rabat moet rijden, nodigen zijn twee beste vrienden zichzelf uit om met hem mee te gaan. De reis voert het drietal door het Europese landschap naar de Marokkaanse hoofdstad. Nieuwe werelden, ontmoetingen onderweg en het geheime reisdoel van Nadir zetten de vriendschap naarmate ze dichter bij Rabat komen steeds verder onder druk. Het frisse, realistische avontuur over vriendschap en volwassen worden - gemaakt door bevriende acteurs en makers - wordt begeleid door muziek van onder meer Sef en een score van SirOJ. 

Rabat was de eerste speelfilm van regisseurs Jim Taihuttu en Victor D. Ponten, die samen Habbekrats vormen en later ook verantwoordelijk waren voor de succesvolle film Wolf (2013).  

Nasrdin Dchar won voor zijn rol als Nadir in Rabat het Gouden Kalf voor Beste Acteur. Hij hielt een memorabele speech waarin hij onder andere zei: “Een paar maanden geleden las ik een artikel waarbij onze minister Verhagen aangaf dat het heel begrijpelijk is, de angst voor buitenlanders. Nou meneer Verhagen, en met u ook Geert Wilders, en met u alle mensen die achter u staan: Ik ben een Nederlander. Ik ben heel trots op mijn Marokkaanse bloed. Ik ben een moslim. En ik heb een fucking Gouden Kalf in mijn hand.” 

Praktische informatie 
Locatie: ZIMIHC Stefanus, Braziliëdreef 2, 3563 CK Utrecht 

18:30 uur: Marokkaans buffet en livemuziek 
20:00 uur: Film – Rabat 

Prijs is inclusief buffet. 

Normaal: € 17,50 
Studentenkorting: €16,50 
Korting (U-pas en actiekorting) € 15,50 
Cineville: €7,50 

Als je een kortingskaart hebt vertoon die dan aan de deur. 

’t Hoogt On Tour 
Filmtheater ’t Hoogt gaat op diverse locaties in de stad films vertonen. Voor specifieke doelgroepen selecteert en programmeert ‘t Hoogt unieke films, documentaires en klassiekers.
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden