CineMekka - Paradogma

Te zien op 5 mei

zondag 5 mei 2019 16:30 - 18:07
Deuren open
16:00 - 16:45
Locatie
Metaal Kathedraal
Genre
Documentaire
Beschrijving
Documentairemaker Marijn Poels werkte een jaar lang aan Paradogma, de opvolger van zijn controversiële klimaat- en energiefilm The Uncertainty Has Settled.  
 
Poels liet zich voor zijn nieuwste documentaire inspireren door de consequenties die hij ervoer na het uitbrengen van The Uncertainty Has Settled. Daarin stelt hij vragen over de klimaatwetenschap en het energiebeleid zonder daar zijn mening aan te koppelen. Hij werd hiervoor zowel geprezen als verketterd.  
 
Wie zich kritisch uitspreekt of slechts vragen stelt over bepaalde vraagstukken wordt al snel weggezet als verdacht of gevaarlijk. Waarom eigenlijk? Poels gaat in Paradogma op zoek naar antwoorden achter dit fenomeen dat het debat lijkt te verstikken en het volk lijkt te verdelen in links, rechts, goed of slecht. 

Hoe vrij en liberaal is het westen eigenlijk en moeten we andere perspectieven negeren of juist omarmen? Een kritische en persoonlijke reis langs oeroude tribale conflicten in een nieuwe tijd waarin wereldbeelden met elkaar botsen en het vrije woord steeds verder onder druk lijkt te staan.  

Paradogma is het tweede deel in een geplande trilogie en kan ook op zichzelf gekeken worden. Je hoeft dus niet eerst The Uncertainty Has Settled gezien te hebben. 

CineMekka is een maandelijkse filmmiddag in samenwerking met Metaal Kathedraal. Hier kun je onderuitgezakt film kijken in de Cultureel Ecologische broedplaats Metaal Kathedraal die voorheen fabriek en kerk was. Filmtheater ’t Hoogt selecteert elke CineMekka een prachtige film rondom een thema. Metaal Kathedraal organiseert altijd een verrassend randprogramma bij de film.   

Je kunt ook meteen een ticket te kopen voor het eten achteraf. De kok stelt een menu samen naar aanleiding van de film. 

Praktische informatie  
Locatie: Metaal Kathedraal, Rijksstraatweg 20, 3545 NA Utrecht  

16.30 uur: Film - Paradogma 
 

Tickets  
Alleen film: € 10,-  
Student: € 9,-  
U-pas, CJP/Cultuurkaart: € 8,-  
Cineville: € 0,-  
Eten (bij te boeken): € 19,50  
Als je een kortingskaart hebt vertoon die dan aan de deur.  

Hoogt on Tour 
Filmtheater ’t Hoogt vertoont films op diverse locaties in de stad. Voor specifieke doelgroepen selecteert en programmeert ‘t Hoogt unieke films, documentaires en klassiekers. De eerste On Tour-locaties zijn al bekend: ZIMIHC theater Stefanus, Metaal Kathedraal, De Nijverheid in het Werkspoorkwartier en de Parel van Zuilen. Meer locaties volgen binnenkort. 

De volgende CineMekka is op zondag 2 juni, 16.30 uur.  
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden