CineMekka - Wad

Te zien op 2 juni

zondag 2 juni 2019 16:30 - 18:07
Deuren open
16:00 - 16:45
Locatie
Metaal Kathedraal
Genre
Documentaire
Beschrijving
CineMekka – film en bezinning 

Onderuitgezakt film kijken onder de eeuwenoude spitsbogen van het Hemelryck bij de cultureel ecologische broedplaats Metaal Kathedraal. Rondom een bepaald thema selecteert Hoogt on Tour elke 1e zondag van de maand een prachtige film. Metaal Kathedraal verzorgt een verrassend en bijpassend randprogramma. 

2 juni - Wad 

WAD, Overleven Op De Grens Van Water En Land is de eerste Nederlandse natuurfilm over het waddengebied. Ruben Smit en zijn crew registreren dit unieke Nederlandse natuurgebied en al zijn bijzondere natuurfenomenen onder- en bovenwater, in elk jaargetijde.   

Vanuit een holistische benadering; alles heeft met alles te maken. Geen aaneenschakeling van mooie plaatjes. Een duidelijk verhaal met herkenbare iconen zoals de zeehond, de bergeend en de slechtvalk. Een film die het ecosysteem in beeld brengt als nooit tevoren; van de kleine kiezelwieren onderaan de voedselketen tot aan de slechtvalk en de grijze zeehond als iconen van het wad. Met de nieuwste filmtechnieken, timelapses, drones, microfotografie en onderwatercamera’s vanuit alle perspectieven, vangt de crew de bijzondere natuur van de wadden. Het waddengebied is het enige Nederlandse natuurgebied met de status Unesco Werelderfgoed. 

Wad // Ruben Smit // Nederland // 2018 // Documentaire // 93 minuten // Nederlands gesproken // geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar   

Tickets en praktische informatie 
Locatie: Metaal Kathedraal, Rijksstraatweg 20, 3545 NA Utrecht 
16.30 uur – vertoning Wad  


Regulier: €10,- 

Student €9,- 

U-pas, CJP/Cultuurkaart: €8,- 

Cineville: €0,- 

Tickets zijn alleen online te koop via de website van Hoogt on Tour. Log in met je Hoogt account of maak een gratis account aan om te kunnen bestellen. Als je een kortingskaart hebt voor de film, vergeet deze dan niet mee te nemen. 

Hoogt on Tour 

Na het vertrek van Filmtheater ’t Hoogt uit de Utrechtse binnenstad vertoont Hoogt on Tour films op diverse locaties in de stad. Voor specifieke doelgroepen selecteert en programmeert Hoogt on Tour unieke films, documentaires en klassiekers. Dit doen we onder andere bij ZIMIHC theater Stefanus, Metaal Kathedraal, De Nijverheid in het Werkspoorkwartier en de Parel van Zuilen.  

Benieuwd naar de volgende CineMekka? Houd de website in de gaten voor meer info of schrijf je in voor de nieuwsbrief van Hoogt on Tour. Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden