CineMuziek - A Late Quartet

Te zien op 15 mei

woensdag 15 mei 2019 20:15 - 22:07
Deuren open
19:45 - 20:30
Locatie
Parel van Zuilen
Genre
Amerikaanse Cinema
Beschrijving
’t Hoogt en De Parel van Zuilen presenteren:  
CineMuziek – muzikale filmavonden in de Parel van Zuilen. Elke derde woensdagavond van de maand ben je welkom voor een mooie en interessante muziekfilm of documentaire. Met op 15 mei: A Late Quartet.   

Het succesvolle strijkkwartet The Fugue staat vlak voor het 25-jarig jubileum wanneer bij oprichter Peter Mitchell (Christopher Walken) de ziekte van Parkinson wordt geconstateerd. Het onvermijdelijke vertrek van Peter betekent het einde van de bestaande verhoudingen en het begin van veel onderlinge spanningen. A Late Quartet is de debuutfilm van de 46-jarige in New York woonachtige Israëlische regisseur Yaron Zilberman. Ondanks zijn geringe filmervaring wist Yaron grote namen als Walken en Philip Seymour Hoffman te interesseren. De verhalen over lichamelijke aftakeling, gefnuikte ambities en stukgelopen relaties zijn geloofwaardig en worden uitmuntend gespeeld door de goed op elkaar ingespeelde ensemblecast.   

Eigenlijk heeft A Late Quartet nog een hoofdrolspeler: Beethovens Opus 131. Een stuk dat, zo leert de kijker uit een prachtige monoloog van Walker, het uiterste vergt van de uitvoerenden. De zeven delen dienen zonder pauze gespeeld te worden, veertig minuten lang. Hierbij zijn opperste concentratie en harmonie een vereiste.  

Praktische informatie  
Locatie: De Parel van Zuilen, Burgemeester Norbruislaan 17, 3555 ED Utrecht.  
Datum: Woensdag 15 mei  
Start film: 20.15 uur  

Tickets 
Regulier: € 10,-  
Student € 9,-  
U-pas, CJP/Cultuurkaart: € 8,-  
Cineville: € 0,-  
Als je een kortingskaart hebt vertoon die dan aan de deur.  
 
Over de locatie  
De Parel van Zuilen is een schitterend landhuis gelegen aan de rivier De Vecht, ook bekend als het voormalig gemeentehuis van Zuilen of Landgoed Daelwijck. Restaurant, trouwlocatie, muziekpodium voor de Parelsessies en nu ook een tijdelijke locatie van ’Hoogt on Tour. In de Zuilense volksmond wordt De Parel van Zuilen ook wel ‘Het Paradiso aan de Vecht’ genoemd.  

Hoogt On Tour  
Dit jaar gaat ’t Hoogt op tournee met filmvertoningen op diverse plekken in de stad. Op specifieke locaties selecteert en programmeert ’ Hoogt on Tour unieke films, documentaires en klassiekers die aansluiten bij die plek. De On Tour-locaties in mei zijn: Metaal Kathedraal, De Nijverheid en de Parel van Zuilen.  

De volgende editie van CineMuziek is op woensdag 19 juni om 20.15 uur.  
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden