CineMuziek - Devil's Pie - D'Angelo

Te zien op 20 november

woensdag 20 november 2019 20:15 - 21:46
Deuren open
19:45 - 20:30
Locatie
Parel van Zuilen
Genre
Documentaire
Beschrijving
CineMuziek - Muziekfilm bij de Parel  

Hoogt on Tour en De Parel van Zuilen presenteren CineMuziek met deze maand: Devil’s Pie – D’Angelo, een intiem, ontroerend en verrassend portret van één van de meest mysterieuze figuren uit de hedendaagse muziekscene: D'Angelo. Met zijn albums Brown Sugar (1995) en Voodoo (2000) verwierf hij een ongeëvenaarde status binnen de neo-soul movement. 
 

In de documentaire volgt de Nederlandse documentairemaker Carine Bijlsma D'Angelo tijdens de tournee van zijn album Black Messiah. De soulmuzikant ging de jaren ervoor door een moeilijke periode waardoor hij meer dan een decennium uit het publieke oog verdween. In die tijd raakte hij in een spirituele crisis door zijn status als superster, wat zich uitte in meerdere tragedies en keerpunten in zijn leven. Bijlsma duikt in de wereld van de muzieklegende en komt via interviews met D'Angelo, grote namen als Questlove, Pino Palladino, Alan Leeds (voormalig tourmanager van Prince en James Brown) en nog nooit eerder vertoond archiefmateriaal, er langzaam achter wie D'Angelo eigenlijk is. Zij neemt ons mee in zijn innerlijke strijd tussen zijn afkomst uit het arme Virginia, waar hij opgroeide in de kerk van zijn grootouders, de verleidingen van de muziekindustrie en de macht die de muziek met zich mee brengt. Wat volgt is een spiritueel en bijzonder levensverhaal van een muzikaal genie die toevallig ook een wereldster is... 

 

Devil’s Pie – D’Angelo // Carine Bijlsma // Nederland en de Verenigde Staten // 2019 // Documentaire // 84 minuten // Engels gesproken // Nederlands ondertiteld   


Locatie    

De Parel van Zuilen  

Burgemeester Norbruislaan 17, 3555 ED Utrecht     

 

Prijs    

Regulier: €10,-    

Student €9,-    

U-pas, CJP/Cultuurkaart: €8,-    

Cineville: €0,-    

 

De Parel van Zuilen  

De Parel van Zuilen is een schitterend landhuis gelegen aan de rivier De Vecht, ook bekend als het voormalig gemeentehuis van Zuilen of Landgoed Daelwijck. Restaurant, trouwlocatie, muziekpodium voor de Parelsessies en nu ook een tijdelijke dependance van Filmtheater ’t Hoogt. In de Zuilense volksmond wordt De Parel van Zuilen ook wel ‘Het Paradiso aan de Vecht’ genoemd.  

 

Hoogt on Tour    

Na het vertrek van Filmtheater ’t Hoogt uit de Utrechtse binnenstad vertoont Hoogt on Tour films op diverse locaties in de stad. Voor specifieke doelgroepen selecteert en programmeert Hoogt on Tour unieke films, documentaires en klassiekers. Dit doen we onder andere bij Metaal Kathedraal, Molen de Ster, De Nijverheid in het Werkspoorkwartier en de Parel van Zuilen.