CineMuziek - The Beatles: Eight Days a Week

Te zien op 19 juni

woensdag 19 juni 2019 20:15 - 22:40
Deuren open
19:45 - 20:30
Locatie
Parel van Zuilen
Genre
Documentaire
Beschrijving
CineMuziek - Muziekfilm bij de Parel 

Hoogt on Tour en De Parel van Zuilen presenteren CineMuziek; muzikale filmavonden in de Parel van Zuilen. Elke derde woensdagavond van de maand ben je welkom voor een mooie en interessante muziekfilm of documentaire. 

19 juni – The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years 

In The Beatles: Eight Days a Week – The Touring Years, gaat de Oscar winnende regisseur Ron Howard op ontdekkingsreis en bezoekt de vele liveshows van deze wereldberoemde groep. Van hun vroege optredens in clubs in Liverpool en Hamburg tot hun weergaloos grote optredens in uitverkochte stadions over de gehele wereld; van New York tot aan Melbourne en Tokyo.  

The Beatles: Eight Days a Week is de eerste door The Beatles geautoriseerde documentaire sinds zij in 1970 uit elkaar gingen. De documentaire bevat veel zeldzame en niet eerder vertoonde beelden van hun shows en interviews met onder andere Paul McCartney, Ringo Starr en andere prominente betrokkenen. De film laat de weg naar hun enorme roem zien en de keerzijde ervan. Door de enorme druk die dit leven met zich meebrengt besluiten de bandleden in augustus 1966 te stoppen met touren. Zij storten zich volledig op hun ongeëvenaarde en geniale muzikale energie. Een serie baanbrekende studio opnames zijn het resultaat. Heden ten dage zijn zij juist om deze opnames het meest bekend. 

The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years // Ron Howard // Verenigde Staten // 2016 // Documentaire // 106 minuten // Engels gesproken // Nederlands ondertiteld 

Tickets en praktische informatie 

Locatie: De Parel van Zuilen, Burgemeester Norbruislaan 17, 3555 ED Utrecht. 
Woensdag 19 juni | 20.15 uur 

 

Regulier: € 10,- 
Student € 9,- 
U-pas, CJP/Cultuurkaart: € 8,- 
Cineville: € 0,- 

 

Tickets zijn alleen online te koop via de website van Hoogt on Tour. Log in met je Hoogt account of maak een gratis account aan om te kunnen bestellen. Als je een kortingskaart hebt voor de film, vergeet deze dan niet mee te nemen. 


De Parel van Zuilen 

De Parel van Zuilen is een schitterend landhuis gelegen aan de rivier De Vecht, ook bekend als het voormalig gemeentehuis van Zuilen of Landgoed Daelwijck. Restaurant, trouwlocatie, muziekpodium voor de Parelsessies en nu ook een tijdelijke dependance van Filmtheater ’t Hoogt. In de Zuilense volksmond wordt De Parel van Zuilen ook wel ‘Het Paradiso aan de Vecht’ genoemd. 

Hoogt on Tour 

Na het vertrek van Filmtheater ’t Hoogt uit de Utrechtse binnenstad vertoont Hoogt on Tour films op diverse locaties in de stad. Voor specifieke doelgroepen selecteert en programmeert Hoogt on Tour unieke films, documentaires en klassiekers. Dit doen we onder andere bij ZIMIHC theater Stefanus, Metaal Kathedraal, De Nijverheid in het Werkspoorkwartier en de Parel van Zuilen.  

De volgende CineMuziek is na de zomervakantie. Houd de website in de gaten voor meer info of schrijf je in voor de nieuwsbrief. 
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden