Cinema Buiten - Des Hommes et des Dieux bij Buitenplaats Doornburgh

Te zien op 6 september

vrijdag 6 september 2019 21:00 - 23:09
Deuren open
20:30 - 21:15
Locatie
Buitenplaats Doornburgh
Genre
Franse Cinema
Beschrijving
6 september – Des Hommes et des Dieux bij Buitenplaats Doornburgh 

Hoe handel je als een burgeroorlog tussen leger en islamitische extremisten aan de poorten van jouw leefomgeving rammelt? Het prijswinnende Des Hommes et des Dieux maakt de duivelse dilemma’s rondom deze situatie invoelbaar.  
 
In een klooster in Algerije wonen Franse monniken in harmonie samen met de islamitische dorpelingen. Terreur en geweld nemen echter langzaam de bovenhand in de regio. Als een aantal buitenlandse werknemers door een islamitisch fundamentalistische groep wordt vermoord, biedt het leger de monniken bescherming aan. Ze weigeren. Ondanks het toenemende gevaar, groeit de vastberadenheid onder de monniken om te blijven. 
 
Des Hommes et des Dieux ging in première op het filmfestival van Cannes, waar het de Grand Prix won. In Frankrijk trok de film meer dan 3 miljoen bezoekers, lovende kritieken en won het zowel de Lumières Award als César Award voor Beste Film.  
 
Tickets 

Regulier: €12,50 
Student/U-Pas/CJP: €10,- 
Cineville: €0,- 

Tickets zijn via deze pagina te koop of aan de kassa op locatie op de avond van de vertoning. Online ticket gekocht met een kortingspas? Neem je pas mee; die willen wij graag nog even zien aan de kassa. 
 

[TICKETBUTTON] 

 
Praktische informatie 

Locatie: Diependaalsedijk 17, 3601 GH Maarssen 
Deuren open: 20:00. Start film: 21:00 
 
*De ingang van de locatie bevindt zich aan de Diependaalsedijk 17 te Maarssen. Dit is ook het navigatieadres. 
*Beperkt aantal parkeerplekken, kom vooral lopend of met de fiets! 
*De vertoning vindt plaats op de schapenweide, bij slecht weer vindt de filmvertoning in de kapel plaats. 
 
Over Cinema Buiten 

Hoogt on Tour gaat naar buiten deze zomer! Met films rondom de thema’s reizen, miscommunicatie en conflict organiseren we met Cinema Buiten zeven openluchtvertoningen op zes unieke erfgoedlocaties in de stad en provincie Utrecht. Check de Cinema Buiten pagina voor het volledige programma.