Cinema Buiten - Dr. Strangelove bij Vliegbasis Soesterberg

Te zien op 31 augustus

zaterdag 31 augustus 2019 21:00 - 22:42
Deuren open
20:30 - 21:15
Locatie
Vliegbasis Soesterberg
Genre
Amerikaanse Cinema
Beschrijving

31 augustus – Dr. Strangelove or How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb bij Vliegbasis Soesterberg 

De digitale restauratie van de Stanley Kubrick klassieker! Een politieke satire over hoe wederzijdse paranoia leidt tot een atoomoorlog tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie. Acteur Peter Sellers speelt drie rollen: de president van de VS, legerkapitein en de archetypische, extravagante Dr. Strangelove, wiens arm nu en dan ontembaar in de Hitler-groet schiet.  
 
Op het hoogtepunt van de Koude Oorlog raakt de Amerikaanse generaal Jack Ripper zijn verstand kwijt. Verblind door paranoia valt hij op eigen houtje de Sovjet-Unie aan. De Amerikaanse president organiseert een vergadering met zijn adviseurs. Al snel wordt duidelijk dat, wanneer er wapens op de Sovjet-Unie worden afgevuurd, een automatisch apparaat in werking zal treden waardoor het leven op Aarde wordt vernietigd. De vliegtuigen moeten teruggeroepen worden. Een nagenoeg onmogelijke klus, aangezien niemand de juiste communicatiecodes weet.  
 
Stanley Kubrick regisseerde klassiekers als 2001: A Space Odyssey, A Clockwork Orange en The Shining. Dr. Strangelove bedacht hij als serieuze thriller, maar tijdens het maakproces raakte hij overtuigd dat een politiek standpunt over de Koude Oorlog beter aan zou komen met komedie. Het resultaat is een film vol zwarte humor, waanzinnige personages en geestige scènes. 

Tickets 

Regulier: €12,50 
Student/U-Pas/CJP: €10,- 
Cineville: €0,- 

Tickets zijn via deze pagina te koop of aan de kassa op locatie op de avond van de vertoning. Online ticket gekocht met een kortingspas? Neem je pas mee; die willen wij graag nog even zien aan de kassa. 
 

[TICKETBUTTON] 

 
Praktische informatie 

Locatie: Hertenlaan 12, 3734 CG Den Dolder 
Deuren open: 20:00. Start film: 21:00 
 
*De ingang voor Cinema Buiten bevindt zich aan de Hertenlaan 12 in Den Dolder. Dit is ook het navigatieadres.  
*Volg de aanwijzingen en priklichten voor de juiste route naar de vertoningslocatie. Wijk niet van het pad af! 
*Er is horeca aanwezig voor snacks en drankjes. 
 
Over Cinema Buiten 

Hoogt on Tour gaat naar buiten deze zomer! Met films rondom de thema’s reizen, miscommunicatie en conflict organiseren we met Cinema Buiten zeven openluchtvertoningen op zes unieke erfgoedlocaties in de stad en provincie Utrecht. Check de Cinema Buiten pagina voor het volledige programma.