Cinema Buiten - King of the Belgians bij Metaal Kathedraal

Te zien op 8 september

zondag 8 september 2019 21:00 - 22:41
Deuren open
20:30 - 21:15
Locatie
CB Metaal Kathedraal
Genre
West-Europese Cinema
Beschrijving
8 september – King of the Belgians bij Metaal Kathedraal 

Satirische humor, culturele misverstanden en de staat van België, de Balkan en Europa zijn de hoofdingrediënten van deze amusante roadmovie, waarin een ingedommelde koning het leven èn zichzelf ontdekt. Chronologisch gedraaid tijdens een echte roadtrip, met veel mogelijkheid tot improvisatie voor de acteurs.  

Koning Nicolas is een eenzame ziel die al lang het gevoel heeft dat hij het verkeerde leven leidt. Tijdens een staatsbezoek aan Istanbul, waar een Britse cineast een documentaire maakt om het imago van de koning te verbeteren, breekt er crisis uit: Wallonië heeft de onafhankelijkheid verklaard. De koning moet onmiddellijk terug, maar door een zonnestorm is luchtverkeer onmogelijk. Turkije verlaten via de officiële weg is uitgesloten. Met hulp van de documentairemaker en enkele Bulgaarse zangeressen ontsnapt hij aan de Turkse veiligheidsdiensten. Per bestelbusje probeert de koning via de Balkan terug te keren naar België. Een odyssee door Zuidoost-Europa vol onverwachte ontmoetingen, onvoorziene dilemma’s en momenten van vreugde.   

King of the Belgians ging in première op het prestigieuze filmfestival van Venetië en maakte een wereldwijde zegetocht langs vele festivals binnen en buiten Europa. 

Tickets 

Regulier: €12,50 
Student/U-Pas/CJP: €10,- 
Cineville: €0,- 

Tickets zijn via deze pagina te koop of aan de kassa op locatie op de avond van de vertoning. Online ticket gekocht met een kortingspas? Neem je pas mee; die willen wij graag nog even zien aan de kassa. 
 

[TICKETBUTTON] 

 
Praktische informatie 

Locatie: Rijksstraatweg 20, 3545 NA Utrecht 
Deuren open: 20:00. Start film: 21:00 
 
*Het geluid van deze film beleef je met een koptelefoon. Deze ontvang je bij de kassa. 
*Bij slecht weer vindt de filmvertoning binnen plaats. 
 
Over Cinema Buiten 

Hoogt on Tour gaat naar buiten deze zomer! Met films rondom de thema’s reizen, miscommunicatie en conflict organiseren we met Cinema Buiten zeven openluchtvertoningen op zes unieke erfgoedlocaties in de stad en provincie Utrecht. Check de Cinema Buiten pagina voor het volledige programma.