Cinema Buiten - Leto bij Fort aan de Klop

Te zien op 18 augustus

zondag 18 augustus 2019 21:30 - 23:43
Deuren open
21:00 - 21:45
Locatie
Fort aan de Klop
Genre
Oost-Europese Cinema
Beschrijving
18 augustus – Leto bij Fort aan de Klop 

Beleef het bijzondere verhaal van Russisch popicoon Viktor Tsoï en zijn band Kino. Vertelt in zwart-wit met onvergetelijke, fantasierijke musical-intermezzo's met muziek van Talking Heads en Iggy Pop.   

Sovjet-Unie vlak voor de perestrojka. De underground scene in Leningrad snakt naar vrijheid en revolutie. Platen van Lou Reed, Blondie en David Bowie worden het land in gesmokkeld, lokale muzikanten zoeken de grenzen van censuur op. Hier ontmoet de jonge muzikant Viktor de charismatische zanger Mike en zijn vrouw Natasha. Terwijl er tussen hen een bijzondere driehoeksverhouding ontstaat, zijn de gepassioneerde muzikanten vast van plan met hun optredens de boel flink op te schudden om zo de rock ‘n roll in de Sovjet-Unie voorgoed te veranderen.   

Regisseur Kirill Serebrennikov werd in thuisland Rusland vanwege aantijgingen over geldfraude onder huisarrest geplaatst. De montage van de film rondde hij vanuit huis af. Leto ging in afwezigheid van de regisseur in wereldpremière op Cannes Film Festival en werd geselecteerd voor onder andere het filmfestival van Rotterdam (IFFR).   

Tickets 

Regulier: €12,50 
Student/U-Pas/CJP: €10,- 
Cineville: €0,- 

Tickets zijn via deze pagina te koop of aan de kassa op locatie op de avond van de vertoning. Online ticket gekocht met een kortingspas? Neem je pas mee; die willen wij graag nog even zien aan de kassa. 
 

[TICKETBUTTON] 

 
Praktische informatie 

Locatie: 1e Polderweg 4, 3563 MC Utrecht 
Deuren open: 20:30. Start film: 21:30 

*Let op: er zijn zeer weinig parkeerplekken rondom de locatie! Kom dus vooral met OV, lopend of op de fiets.  
*Het geluid van deze film beleef je via een koptelefoon. Deze worden aan de kassa uitgedeeld. 
*Bij slecht weer vindt de filmvertoning op zondag 25 augustus plaats, je ticket blijft in dat geval geldig. 
 
Over Cinema Buiten 

Hoogt on Tour gaat naar buiten deze zomer! Met films rondom de thema’s reizen, miscommunicatie en conflict organiseren we met Cinema Buiten zeven openluchtvertoningen op zes unieke erfgoedlocaties in de stad en provincie Utrecht. Check de Cinema Buiten pagina voor het volledige programma. 

__(voor het zwarte gedeelte aan de rechterkant) 
Regie: Kirill Serebrennikov 
Duur: 126 minuten 
Genre: Oost-Europese Cinema 
Land: Rusland 
Taal: Russisch 
Ondertiteling: Nederlands 
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden