Arts in Cinema - Botticelli

Te zien op 7, 9 en 14 oktober

zondag 14 oktober 2018 16:30 - 18:13
Deuren open
16:00 - 16:45
Locatie
Hoogt 2
Genre
Kunst en Nieuwe Media
Beschrijving


Botticelli: Inferno      

De verborgen verhalen achter sommige kunstwerken zijn de meest fascinerende en opwindende, zo veel dat ze zelfs elke beroemde bestseller thriller kunnen overtreffen. Wanneer je de stijl van één van de onbetwiste meesters van de Renaissance, Sandro Botticelli, mengt met de donkere cirkels van de Hel in Dante’s Inferno, is het resultaat een intrigerend plot van dodelijke zonden, gedetailleerde onderzoeken, ontoegangelijke gewelven en ogenschijnlijk onoplosbare enigma's.

Zelfs na vele eeuwen blijven Botticelli’s kunstwerken ons fascineren. Elk jaar trekken zijn beroemdste schilderijen duizenden bezoekers in musea en tentoonstellingen over de hele wereld. Niettemin ligt één van zijn meest innerlijke en mysterieuze tekeningen - wellicht één van de meest significante als we hem willen doorgronden – al jaren opgesloten in de klimaat gecontroleerde gewelven van het Vaticaan. Dit is de
tekening die Botticelli wijdde aan Dante's Inferno, die nu de hoofdrol speelt in een originele en opwindende documentaire.

Botticelli. Inferno trekt de kijkers in een andere wereld: een reis naar de onderwereld door de negen niveaus van de Hel. Precies zoals beschreven in Dante’s Inferno: alleen door te reizen door de Hel en het Vagevuur kunnen we het Paradijs bereiken en zo 'nog een keer de sterren te zien'.

Botticelli bracht Dante’s beschrijvingen tot leven in 102 nauwgezette tekeningen. Het centrale werk van deze tekeningen is de "Kaart van de Hel”: een soort gids door alle verschillende niveaus van de Hel. Een fascinerend en tegelijkertijd wreed kunstwerk over zondaren en vergelding, nachtmerries en bestraffing.

Maar wat zegt deze mysterieuze tekening ons vandaag de dag? Wat onthult het over de mysterieuze, mystieke kant van Botticelli en wat zegt het over onze eigen moderne zielen van tegenwoordig?                                                 

Over Arts in Cinema
Internationale topexposities zijn er het hele jaar door, maar vaak ontbreekt de tijd om ze te bezoeken, is er door de drukte niet aan tickets te komen of zijn ze simpelweg te ver weg. Filmtheater ’t Hoogt brengt in samenwerking met Arts In Cinema spraakmakende tentoonstellingen van topmusea en kunstinstituten naar het witte doek. In HD-beelden kom je dichterbij het kunstwerk dan in het museum en vanuit je bioscoopstoel zit je eerste rang bij een exclusieve tour door betreffende tentoonstelling. Vooraanstaande curatoren en kunsthistorici vertellen je alles wat je wil weten op een toegankelijke en onderhoudende manier.

De lengte per voorstelling is ca. 90 minuten. De vertoningen zijn op zondagen om 16.30 uur en op dinsdagen om 19.30 uur. Een kaartje kost: € 9,50 CJP-pas / Cultuurkaart: € 7,50,  U-Pas:  € 7,50 en Cinevillepas is geldig. 
Koop je kaartjes via www.hoogt.nl of kom langs bij onze filmkassa.
Reserveer je kaartjes via 030-231 22 16 of via info@hoogt.nl.


Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden