La La Land - De Rechtbank - Het Utrechts Archief

Te zien op 17 augustus

vrijdag 17 augustus 2018 21:30 - 23:45
Deuren open
21:00 - 21:45
Locatie
De Rechtbank
Genre
Amerikaanse Cinema
Beschrijving


Mia (Emma Stone) droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffie door rent ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian (Ryan Gosling) speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen jazzclub. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood? De vijf Oscars (!) winnende film is een moderne variant op de klassieke Hollywood musical en een ode aan iedereen die durft te dromen. Grote kans dat je dansend de locatie verlaat!

Locatie: het plein bij De Rechtbank en Het Utrechts Archief  
In de schaduw van de Domtoren staat een bijzonder gebouw: de voormalige Paulusabdij, die gesticht werd in 1080 en het op één na oudste klooster was van Nederland.  In 1595 werden de gebouwen in gebruik genomen door het Hof van Utrecht. Nu vind je er o.a. Het Utrechts Archief, restaurant De Rechtbank en het Court Hotel. In het souterrain van Het Utrechts Archief zijn nog de cellen te zien van het gerechtshof. 

Bij Het Utrechts Archief kun je momenteel (gratis) een bezoek brengen aan de tentoonstelling Utrecht op film, met prachtige historische filmbeelden van stad en provincie Utrecht.  
 
Adres: Hamburgerstraat 28 | 3512 NS | Utrecht
Website De Rechtbank | Website Het Utrechts Archief

Deze filmvertoning is een samenwerking met Cineville. Entree is gratis met een Cineville pas.

Let op: kaartverkoop voor de reguliere kaarten is alleen online of tot een dag van tevoren fysiek aan de filmkassa van Filmtheater 't Hoogt. Reguliere kaarten reserveren is niet mogelijk. 

Reserveren voor de film - Alleen met Cineville: Telefonisch via 030-2328388 (op werkdagen tussen 14.00 uur en 17.00 uur en tijdens de openingstijden van de kassa). Reserveren kan ook via info@hoogt.nl - alleen tijdens kantooruren. Let op: Je hebt pas gereserveerd als je een bevestiging hebt ontvangen. 

Cinema Buiten – IJzersterke films op historische locaties is een samenwerking met provincie en gemeente Utrecht, in het kader van 2018 Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
Bekijk hier het overzicht van alle deelnemende locaties en films.


Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden