Retour en Bourgogne - Fort Jutphaas

Te zien op 25 augustus

zaterdag 25 augustus 2018 21:30 - 23:31
Deuren open
21:00 - 21:45
Locatie
Fort Jutphaas
Genre
Franse Cinema
Beschrijving


Met Retour en Bourgogne schetst Cédric Klapisch een liefdevol portret van twee broers en hun zus die met passie de wijngaard van de familie beheren, maar ondertussen hun eigen weg moeten vinden. Jean verliet tien jaar geleden zijn geboortestreek Bourgogne om de wereld te ontdekken. Als zijn vader op sterven ligt, keert hij terug naar zijn familie. Samen met zijn zus Juliette en zijn broer Jérémie probeert hij het familiebedrijf gaande te houden. Na het overlijden van hun vader worden de drie gedwongen keuzes te maken en beslissingen over de toekomst te nemen. We volgen hen een jaar lang in de kunst van de ambachtelijke wijnbouw die in het teken staat van het ritme van de seizoenen. 

Deze filmvertoning op Fort Jutphaas is onderdeel van Zomerfestival Op het Fort.

Locatie: Fort Jutphaas 
Fort Jutphaas ligt verscholen in het gebied Rijnhuizen, midden in Nieuwegein. Het is rond 1820 gebouwd en is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, een onneembare vesting die Holland tot 1940 beschermde tegen vijandige troepen. Het hele forteiland, inclusief de omliggende gracht en toegangsweg is rijksmonument. Het hoofdgebouw is nu een wijnwinkel en een locatie voor feesten, kookworkshops en wijnproeverijen.

Bij slecht weer zitten we gezellig binnen bij het Fort, dus de voorstelling gaat sowieso door. 

Adres: Fort Jutphaas 3 | 3439 LX | Nieuwegein
Kaart
Website

Let op: kaartverkoop alleen online of tot een dag van tevoren fysiek aan de filmkassa van Filmtheater 't Hoogt. Kaarten reserveren is niet mogelijk. 

Cinema Buiten – IJzersterke films op historische locaties is een samenwerking met provincie en gemeente Utrecht, in het kader van 2018 Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
Bekijk hier het overzicht van alle deelnemende locaties en films.
 
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden