Leaning into the Wind - Museum Oud-Amelisweerd

donderdag 30 augustus 2018 21:00 - 22:40
Deuren open
20:30 - 21:15
Locatie
Museum Oud Amelisweerd
Genre
Documentaire
Beschrijving


Let op! I.v.m. het faillissement van MOA is de voorstelling binnen bij De Veldkeuken. 
Koningslaan 11 A, 3981 HD Bunnik 

De voorstelling is uitverkocht. 

In Leaning into the Wind volgt de Duitse regisseur Riedelsheimer de landschapskunstenaar Andy Goldsworthy op zijn persoonlijke verkenningstocht naar de impact die de tijd op hemzelf en zijn kunst gehad hebben. Naarmate Goldsworthy zijn eigen lichaam in zijn werk introduceert - zich bedekkend met bloemblaadjes en wandelend door boomtoppen - wordt zijn kunst nog fragieler en persoonlijker maar ook krachtiger en robuuster. “You can walk down the path, or you can walk through the hedge”, aldus de kunstenaar.

Leaning into the Wind is een onderdompeling in de wereld van de kunstenaar. De schoonheid van de natuur en de esthetische kracht van de mens die hij laat zien in zijn kunstwerken, krijgen door de cinematografie van de film een extra dimensie. Voor iedereen die nog niet eerder kennismaakte met de kunst van Andy Goldsworthy is de film een adembenemende ervaring.

Locatie: MOA | Museum Oud Amelisweerd
MOA | Museum Oud Amelisweerd is gelegen in het hart van landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen. Het eind achttiende-eeuwse landhuis waarin MOA is gevestigd, werd bijna 250 jaar geleden gebouwd door Gerard Godard baron Taets van Amerongen en was ooit het buitenverblijf van koning Lodewijk Napoleon. Vandaag de dag behoort het tot de top-100 van Rijksmonumenten. MOA is een huis van kunst in de natuur en onderzoekt de relatie tussen de mens en zijn natuur in verleden, heden en toekomst. Hierbij staan drie collecties centraal: Buitenplaats Oud Amelisweerd, het historische behang en de wisselende tentoonstelling.

Let op: kaartverkoop alleen online of tot een dag van tevoren fysiek aan de filmkassa van Filmtheater 't Hoogt. Kaarten reserveren is niet mogelijk. 

Cinema Buiten – IJzersterke films op historische locaties is een samenwerking met provincie en gemeente Utrecht, in het kader van 2018 Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
Bekijk hier het overzicht van alle deelnemende locaties en films.
 

Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden