Hugo - Het Spoorhuis Vinkeveen

Te zien op 7 september

vrijdag 7 september 2018 20:30 - 22:43
Deuren open
20:00 - 20:45
Locatie
Spoorhuis Vinkeveen
Genre
Amerikaanse Cinema
Beschrijving


Mocht de voorstelling niet door gaan i.v.m. slecht weer, krijgt u daar op de dag zelf bericht van via de mail en het Facebookevenement. Stoelen en horeca zijn aanwezig. 

Regisseur Martin Scorsese schetst in deze film het levensverhaal van het weesjongetje Hugo Cabret dat in een druk treinstation in Parijs woont en meer te weten probeert te komen over de raadselachtige erfenis van zijn overleden vader (Jude Law). Hugo’s zoektocht brengt hem op het spoor van de aan lagerwal geraakte beroemde filmpionier Georges Méliès (Ben Kingsley) - illusionist en ‘vader van de special effects’.

Dankzij de adembenemende beelden, het aangrijpende verhaal en de sterke cast pakt dit uitstapje van Scorcese naar een avonturenfilm voor alle leeftijden zeer goed uit. Ook de bijrollen zijn goed bezet, met onder andere Sacha Baron Cohen als gemene station-inspecteur en een bijna negentigjarige Christopher Lee als vriendelijke boekenverkoper. 

De film viel ruim in de prijzen: Een Golden Globe voor beste regisseur en elf Oscarnominaties, waarvan er vijf verzilverd werden.

Locatie: Het Spoorhuis Vinkeveen
Het Spoorhuis Vinkeveen is een voormalig station aan de verdwenen spoorlijn Aalsmeer – Nieuwersluis. Het stationsgebouw werd in 1915 feestelijk geopend. De laatste passagierstrein vertrok op 3 september 1950, de laatste goederentrein op 30 mei 1986. 
Het karakteristieke gebouw - een ware tijdcapsule - is in 2016 gerestaureerd en is nu beschikbaar voor evenementen, fotoshoots, lezingen en culturele producties. 

Adres: Demmerik 68 | 3645 ED |Vinkeveen
Kaart
Website

Let op: kaartverkoop alleen online of tot een dag van tevoren fysiek aan de filmkassa van Filmtheater 't Hoogt. Kaarten reserveren is niet mogelijk. 

Cinema Buiten – IJzersterke films op historische locaties
is een samenwerking met provincie en gemeente Utrecht, in het kader van 2018 Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
Bekijk hier het overzicht van alle deelnemende locaties en films.
 

Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden