De Wilde Stad - Fort Lunet IV

Te zien op 26 augustus

zondag 26 augustus 2018 21:30 - 23:02
Deuren open
21:00 - 21:45
Locatie
Fort Lunet 4
Genre
Documentaire
Beschrijving


De Wilde Stad laat de dynamiek, snelheid, kracht, schoonheid en humor van de natuur in een stedelijke omgeving zien, met verrassende plotwendingen. Een meeslepend verhaal vol avontuurlijke ontmoetingen tussen dieren en mensen, met in de hoofdrol de filmkater Abatutu. De kat is een echte stadsbewoner. Hij houdt van de stad, weet elk plekje te vinden en kent zijn bewoners, zowel dieren als mensen. Hij ziet dingen die voor veel mensen onopgemerkt blijven, simpelweg omdat ze te druk zijn, met zichzelf of met hun mobiele telefoon. Abatutu (voice-over: Martijn Fischer) geeft zijn commentaar daarop. 

Van de makers van de natuurfilms De Nieuwe Wildernis (Gouden Kalf 2013) en Holland–Natuur in de Delta (Gouden Film 2015). 

“Een dynamisch gefilmd grootstedelijk natuurverhaal begeleid door opzwepende muziek. De blik van Abatutu is onweerstaanbaar” -Kester Freriks – NRC

Locatie: Fort Lunet IV
Lunet IV is tussen 1824 en 1826 gebouwd en net als Lunet I onderdeel van de vier Lunetten op de Houtense vlakte. Noord- en zuidzijde van het fort bestaan uit flankkazematten en het Lunet wordt omringd door een gracht met toegangsbrug aan de westzijde. Op het fort werden in de 20ste eeuw nog kazematten en een groepsschuilplaats in gewapend beton gebouwd. Nu is Lunet IV in gebruik als zorgfort voor mensen met een verstandelijke beperking (ZOMO wonen & dagbesteding) die er een restaurant en vergaderruimtes uitbaten.

Bij slecht weer zitten we gezellig binnen bij het Fort, dus de voorstelling gaat sowieso door. 

Adres: Oude Liesbosweg 68 | 3524 SB | Utrecht                                                          
Kaart
Website

Let op: kaartverkoop alleen online of tot een dag van tevoren fysiek aan de filmkassa van Filmtheater 't Hoogt. Kaarten reserveren is niet mogelijk. 

Cinema Buiten – IJzersterke films op historische locaties is een samenwerking met provincie en gemeente Utrecht, in het kader van 2018 Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
Bekijk hier het overzicht van alle deelnemende locaties en films.


Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden