The Beguiled - Kasteel Amerongen

Te zien op 8 september

zaterdag 8 september 2018 21:00 - 22:40
Deuren open
20:30 - 21:15
Locatie
Kasteel Amerongen
Genre
Amerikaanse Cinema
Beschrijving


Let op: deze voorstelling is uitverkocht! Mocht de voorstelling niet door gaan i.v.m. slecht weer, krijgt u daar op de dag zelf bericht van via de mail en het Facebookevenement. Stoelen en horeca zijn aanwezig. 

Het is 1864 en de Amerikaanse Burgeroorlog heerst in de Verenigde Staten. Een gewonde soldaat houdt zich schuil in een internaat in Louisiana. De vrouwen die op het internaat wonen leven afgeschermd van de grauwe buitenwereld. De aanwezigheid van de knappe soldaat levert flink wat commotie op in het internaat en brengt vooral de oudere meisjes het hoofd op hol. Er ontstaat een seksuele spanning en onderlinge rivaliteit tussen de vrouwen, waardoor het verhaal een onverwachte wending neemt. Jaloezie en verraad spelen een grote rol. Met ijzersterke optredens van onder andere Colin Farrell, Nicole Kidman, Elle Fanning en Kirsten Dunst.


The Beguiled werd geselecteerd voor de competitie van het filmfestival van Cannes waar Sofia Coppola de prijs voor Beste Regie in de wacht sleepte.

Locatie: Kasteel Amerongen
Kasteel Amerongen is een prachtig ‘Huys’ uit de zeventiende eeuw. Het Huys, tuin en inventaris vormen een eenheid die in Nederland niet veel voorkomt. Kasteel Amerongen heeft een rijke familiegeschiedenis van 700 jaar. Het kasteel is omringd door historische tuinen en ligt aan de voet van het pittoreske dorp Amerongen. Het kasteel bruist van de activiteiten zoals (thema)rondleidingen, seizoensfeesten, concerten, tentoonstellingen en kinderactiviteiten. Beleef de geschiedenis van Kasteel Amerongen, een absolute must-see van het Nederlands Erfgoed.

 Adres: Drostestraat 20 | 3958 BK | Amerongen
Kaart
Website

Let op: kaartverkoop alleen online of tot een dag van tevoren fysiek aan de filmkassa van Filmtheater 't Hoogt. Kaarten reserveren is niet mogelijk. 

Cinema Buiten – IJzersterke films op historische locaties is een samenwerking met provincie en gemeente Utrecht, in het kader van 2018 Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
Bekijk hier het overzicht van alle deelnemende locaties en films.
 

Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden