2001: A Space Odyssey - Vliegbasis Soesterberg

Te zien op 15 september

zaterdag 15 september 2018 21:00 - 23:36
Deuren open
20:30 - 21:15
Locatie
Vliegbasis Soesterberg
Genre
Klassiekers
Beschrijving


Foto shelter vliegbasis soesterberg: dick jeukens

2001: A Space Odyssey bestaat 50 jaar en dat moet gevierd worden. Stanley Kubricks kritische kijk op de technologische evolutie geldt door zijn inventieve verhaalstructuur en baanbrekende special effects als filmhistorische mijlpaal.

De in alle opzichten hallucinerende ruimtetrip door de tijd begint bij de ontdekking van een zwarte monoliet op de maan in 2001 (de film is uit 1968…) en voert van de oertijd naar een toekomst waarin verouderingsprocessen omkeerbaar zijn. Intussen scheept astronaut David Bowman zich in op een ruimtemissie naar Jupiter om de geheimzinnige monoliet te onderzoeken, bijgestaan door de eigenzinnige supercomputer HAL-9000

Kubrick perfectioneerde destijds elk detail van zijn vertelling over de oorsprong van de mens, en de opstand van een zelfdenkende computer die de bemanning van een ruimteschip gijzelt. Zijn visionaire film over onze groeiende afhankelijkheid van technologie is anno 2018 relevanter dan ooit.

Deze klassieker is in 2017 gerestaureerd, en wordt nu op een mega-groot scherm geprojecteerd. De shelter op Vliegbasis Soesterberg, waar vroeger de straaljagers stonden opgesteld, is de perfecte omgeving voor deze ruimtereis.

...behoort op het grote doek...meesterlijk......een film die meerdere keren bekeken kan worden en nog steeds intrigeert. (***** Algemeen Dagblad)
...meesterwerk... (***** VPRO/Cinema.nl)

Locatie: Shelter op Park Vliegbasis Soesterberg

Park Vliegbasis Soesterberg is een uniek gebied. Naast militair erfgoed vind je er bos, heide en het grootste bloemrijke schraalgrasland van Noordwest-Europa. In 2008 werd de vliegbasis gesloten en overgedragen aan de provincie Utrecht. Samen met de gemeenten Zeist en Soest en Utrechts Landschap is sindsdien gewerkt aan de openstelling. Sinds 2017 is Utrechts Landschap eigenaar van Park Vliegbasis Soesterberg, waardoor de toekomst van dit bijzondere natuurgebied vol erfgoed is veiliggesteld. De film wordt vertoond in een van de betonnen shelters waar vroeger gevechtsvliegtuigen stonden opgesteld. Als het slecht weer is, kan de vertoning dus gewoon doorgaan. 

Hertenlaan 12 | 3734 CG | Den Dolder | Entree 4 Park Vliegbasis Soesterberg
Kaart
Website


Let op: kaartverkoop alleen online of tot een dag van tevoren fysiek aan de filmkassa van Filmtheater 't Hoogt. Kaarten reserveren is niet mogelijk. 

Cinema Buiten – IJzersterke films op historische locaties
is een samenwerking met provincie en gemeente Utrecht, in het kader van 2018 Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
Bekijk hier het overzicht van alle deelnemende locaties en films.

 


Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden