Takara, la nuit où j’ai nagé - Previously Unreleased

Te zien vanaf 26 juli

zaterdag 11 augustus 2018 14:30 - 15:55
Deuren open
14:00 - 14:45
Locatie
Hoogt 1
Genre
Aziatische Cinema
Beschrijving


PREVIOUSLY UNRELEASED:
Deze zomer besteedt Eye Filmmuseum aandacht aan films die wel de selecties van prominente internationale festivals haalden, maar volgens Eye onterecht de Nederlandse bioscopen niet bereikten. Onder de noemer Previously Unreleased zijn deze zomer tien van deze films – met onder andere Kirsten Dunst, Ethan Hawke en Pilou Asbaek in opmerkelijke rollen – te zien. Filmtheater ’t Hoogt neemt dit programma integraal over. Let op: Er zit geen dialoog in de film, wel zijn er Japanse tussentitels. Deze zijn Nederlands ondertiteld. 

Takara, la nuit où j’ai nagé:

De zesjarige jongen Takara beleeft een avontuur in de sneeuw als hij een tekening naar zijn vader wil brengen. Met dit heel eenvoudige verhaal - warm, grappig, weemoedig en charmant - roepen de twee filmmakers een hele wereld op, vertrouwend op de kracht van het beeld.
In Japan ontdekte het filmersduo de zesjarige jongen Takara Kogawa, die heel naturel bleek te kunnen spelen. Ze kozen ervoor om de jongen niet te regisseren en hem zoveel mogelijk vrij te laten zijn.

Regisseurs Kohei Igarashi en Damien Manivel (Un jeune poète, Le parc) houden van eenvoud en weten magie te halen uit dagelijkse handelingen. Het woordeloze Takara - La nuit où j'ai nagé roept dan ook de betovering van het dagelijkse leven op, met veel zorg voor de geluidsband: weinig muziek en veel echte omgevingsgeluiden.

Takara is niet alleen een portret van dit ene kind (de makers zagen een kleine Buster Keaton in hem) maar ook van de sneeuwrijke regio Aomori in Japan. Ze filmden simpelweg Takara, zijn familie, een hond en de landschappen. Zo wilden ze een groter, voor iedereen herkenbaar verhaal vertellen over hoe het voelt om een kind te zijn.
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden