Filmquiz Dwars - Jubileum Festival

Op 8 september

zaterdag 8 september 2018 20:00 - 22:00
Deuren open
19:30 - 20:15
Locatie
Hoogt 1
Genre
Divers
Beschrijving


Zaterdag 8 september, 20.00 uur
Filmquiz Dwars - Jubileum festival
Laat je filmkennis gelden in de meest dwarse filmquiz van Nederland! 

Een filmisch spektakel van én voor Utrechtse filmliefhebbers. De vragen in de quiz worden gepresenteerd door bekende Utrechters die in de filmwereld actief zijn. Je krijgt een gevarieerde filmavond met verrassende filmfragmenten en speciale bijdragen van onder andere Barry Atsma, Tjepke Zijlstra en Pieter Verhoef, Andre Dongelmans, Arno Peeters en Mathijs Geijskens.
 
Daarnaast komt er ook een landelijk bijzonder bekende mystery gast uit de filmwereld die we nog niet mogen onthullen waarmee we dit filmische spektakel compleet maken. 

De hele avond is er live muziek van niemand minder dan Mr. Saxo P-Air: Pierre Roomenburg. Hij begeleidde op zijn saxofoon in het verleden onder andere Stevie Wonder.

De Utrechtse documentairemaker Gwen Jansen is de initiatiefnemer en de meest dwarse quizmaster ooit.
 
Dwars en voor iedereen
Of je nu een enorme filmkenner bent of niet tijdens de meest dwarse quiz van Nederland word je continue verrast door vragen van animatie tot vlogs en van scenario’s tot filmset, allemaal vragen waarvan je niet wist dat je het antwoord weet. 

De quiz is bovendien een regelrechte ode aan 45 jaar ’t Hoogt. Immers, ‘t Hoogt was er de afgelopen 45 jaar voor iedereen en hield er een programmering op na die dwars door alle conventies heen ging. 

Gwen Jansen: “Het wordt vooral een hele gevarieerde filmavond met de nadruk op dwarse filmmakers en filmfragmenten. Je valt van de ene verbazing in de andere. Een tip: er is in de quiz veel aandacht voor Utrecht, ’t Hoogt en het jaar 1973 want dat was het jaar waarin ’t Hoogt startte.”

Aanmelden
Deelname gebeurt in teams die kunnen bestaan uit minimaal 1 tot maximaal 3 personen. Elke deelnemer schrijft zich individueel in door het kopen van een kaartje. Kom op tijd zodat je met je team bij elkaar kunt zitten. De quiz duurt twee uur en start om 20.00 uur in zaal 1.

Regulier € 9,50
‘t Hoogtpas € 7,50
Upas € 7,50
CJP € 7,50 
Cineville gratis
 
Jubileum Festival 45 jaar ‘t Hoogt
Filmtheater ’t Hoogt is het eerste Filmtheater van Nederland en bestaat dit jaar 45 jaar. Wij vieren dat met een Jubileum Festival van donderdag 6 tot en met zondag 9 september boordevol voorpremières, klassiekers en live muziek.

Kijk hier voor het volledige programma.
 

Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden