Maria by Callas met Live Opera - Jubileum festival

Te zien op 9 september

zondag 9 september 2018 12:00 - 14:00
Deuren open
11:30 - 12:15
Locatie
Hoogt 1
Genre
Documentaire
Beschrijving


Zondag 9 september, 12.00 uur:
Maria By Callas met Live Opera - Jubileum festival
Tom Volf
Frankrijk 2017 – 113 min – documentaire – Frans gesproken

Een onwaarschijnlijke carrière en een veelbewogen liefdesleven maken operazangeres Maria Callas tot een van de tragische iconen uit de jaren ’70. 

De documentaire Maria by Callas vertelt het levensverhaal van de bekende Amerikaans-Griekse operazangeres Maria Callas aan de hand van nooit eerder vertoonde video’s en foto's; een intiem portret van de beroemdste sopraan uit de twintigste eeuw, en tegelijkertijd een uniek tijdsbeeld.

De documentaire toont veertig jaar na haar dood persoonlijke Super 8-films, eigen live-opnames, intieme brieven en zeldzame archiefbeelden waarin Maria Callas voor het eerst in kleur achter de schermen te zien is. Naast Callas zijn ook Aristoteles Onassis, Marilyn Monroe, Alain Delon, Yves Saint Laurent, J.F. Kennedy, Luchino Visconti, Winston Churchill, Grace Kelly en Liz Taylor te zien in de film. 

Het Utrechtse Klein OperaKoor Wilhelminapark leidt de film muzikaal in. Dirigent Roel Vogel: “Maria Callas is groter dan opera. Door haar enorme inleving in de muziek die ze zong heeft ze vele harten beroerd. Zij bracht de kunstvorm naar een nieuw niveau door de nadruk te leggen op het acteren. Met het Klein OperaKoor Wilhelminapark voeren we komische opera’s uit. Dat betekent niet alleen zingen, maar ook acteren. Juist deze combinatie maakt ons koor uniek.”

Het filmkaartje voor deze voorstelling is inclusief een glaasje mimosa, een inleiding van dirigent Roel Vogel en een optreden van Klein Opera Koor Wilhelminapark waarbij liederen ten gehore worden gebracht van hun uitgebreide repertoire. 

Regulier €12,50 
’t Hoogtpas €10,-
Upas € 10,-
CJP € 10,-
Cineville € 3,- toeslag

Jubileum Festival 45 jaar ‘t Hoogt
Filmtheater ’t Hoogt is het eerste Filmtheater van Nederland en bestaat dit jaar 45 jaar. Wij vieren dat met een Jubileum Festival van donderdag 6 tot en met zondag 9 september boordevol voorpremières, klassiekers en live muziek.

Kijk hier voor het volledige programma.
 

Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden