Frankenstein Live - Jubileum Festival

Te zien op 9 september

zondag 9 september 2018 16:00 - 17:17
Deuren open
15:30 - 16:15
Locatie
Hoogt 1
Genre
Klassiekers
Beschrijving


Zondag 9 september, 16.00 uur:
Frankenstein Live - Jubileum Festival
Ga de verre geschiedenis in met de griezelklassieker Frankenstein, die voor deze gelegenheid van een gloednieuwe filmmuziek is voorzien, live uitgevoerd. Met inleiding.

Mary Shelleys griezelklassieker Frankenstein viert dit jaar zijn tweehonderdste verjaardag. Het boek over de ambitieuze wetenschapper Victor Frankenstein en zijn uit lijken samengestelde en met elektriciteit tot leven gewekte (naamloze) creatuur verscheen op 1 januari 1818. Toch is het niet zozeer het verhaal zelf dat zo invloedrijk was als wel de vele adaptaties ervan, vooral de filmversie uit 1931 met Boris Karloff. 

In het kader van het 45 jarig Jubileum brengt Filmtheater ‘t Hoogt een ode aan deze bijzondere film. Dit gebeurt op een muzikale manier: met een filmconcert van de James Whales klassieker Frankenstein, uit 1931. De gloednieuwe score werd gemaakt en wordt live uitgevoerd door componist en musicus Kevin Toma en foley artist Ronnie van der Veer, die de geluidseffecten voor zijn rekening neemt.

Regulier € 12,50 
’t Hoogtpas € 10,-
Upas € 10,-
CJP € 10,-
Cineville + € 3,-

Jubileum Festival 45 jaar ‘t Hoogt
Filmtheater ’t Hoogt is het eerste Filmtheater van Nederland en bestaat dit jaar 45 jaar. Wij vieren dat met een Jubileum Festival van donderdag 6 tot en met zondag 9 september boordevol voorpremières, klassiekers en live muziek.

Kijk hier voor het volledige programma.

Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden