Chasing Reels - Thunder Road

Te zien op 26 oktober.

vrijdag 26 oktober 2018 21:30 - 23:17
Deuren open
21:00 - 21:45
Locatie
Hoogt 1
Genre
Amerikaanse Cinema
Beschrijving


Op vrijdag 26 oktober is het weer tijd voor Chasing Reels; je favoriete curator voor indiefilms die je anders niet in de bioscoop zou zien. Onze tiende (!) film zowaar, met dit keer (als LIFF preview!) de Nederlandse première van Amerikaanse festivalhit THUNDER ROAD. Geschreven, geregisseerd en gespeeld door Jim Cummings en gebaseerd op de gelijknamige short die hij al eerder maakte en die maar liefst 13 internationale awards won.

Let op: de film is Engels gesproken en niet ondertiteld. 


Initiatiefnemer en filmfanaat Cedric Muyres leidt de film en de avond in. Kaartjes kosten 9,50. Cineville is ook geldig!

Thunder Road (2018) maakt je aan het huilen en aan het lachen, op hetzelfde moment. De film draaide in Cannes, ging in premiere op SXSW en won daar de Grand Jury Award. Het is een ontroerende ‘dramedy’ die vanaf de in één shot gefilmde, 10 minuten durende openings-scene je aandacht grijpt voor politie agent Arnaud. Arnaud hield van zijn moeder en probeert om te gaan met haar overlijden. De film wordt niet in Nederland uitgebracht dus mis het niet! 

Pers over Thunder Road:
“a must-see and a studio should grab it right now if they know what they’re doing” - RogerEbert.com
“Funny, crazy, moving, indelibly authentic” - Variety
“SXSW Grand Jury Prize Winner is the fascinating portrait of a broken man” - IndieWire
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden