Black Achievement Month - Yamada

Te zien op 23 oktober

dinsdag 23 oktober 2018 19:00 - 20:47
Deuren open
18:30 - 19:15
Locatie
Hoogt 2
Genre
Documentaire
Beschrijving


De Surinaamse stichting Tori Oso Utrecht verzorgt bij deze film een inleiding en een nagesprek met regisseur Sharelly Emanuelson

In 1977 vond een onverwacht muzikaal huwelijk plaats tussen een plaatselijke jeugdrockband en een kerkkoor op Curaçao. 40 jaar later, heeft de band Serenada zich aan zijn beloften gehouden en streeft er nog steeds naar traditionele Papiamentu-liederen onder leiding van Harry te behouden. De documentaire onthult de persoonlijke en collectieve motieven voor het behouden van cultureel erfgoed.

De muziekgroep Serenada werd in 1977 opgericht toen een plaatselijke jeugdrockband fuseerde met een kerkkoor. In de loop der jaren heeft de groep de grenzen van de lokale muziek verkend, geëxperimenteerd met stemharmonisatie, ritmes en muziekstijlen, maar bleef altijd gefocust op het behoud van het kleurrijke muzikale erfgoed van het eiland Curaçao. Al meer dan 40 jaar maakt de groep zich sterk om het traditionele Papiamentu-lied levend te houden.

De documentaire volgt de groep tijdens het opnemen van hun nieuwe dvd en laat zien hoe langdurige focus en toewijding, vriendschap, onvoorwaardelijke loyaliteit en discipline belangrijke elementen zijn die bijdragen aan het lange bestaan van de groep.

Er zit geen pauze in de film, de film is Nederlands ondertiteld en er is een nagesprek met regisseur Sharelly Emanuelson.

De Black Achievement Month laat Nederland kennismaken met de ‘zwarte’ geschiedenis van Nederland via exposities, debatten, theater, dans en film. Er worden verhalen verteld over de slavernij en de nalatenschap hiervan, maar er wordt ook gekeken naar de toekomst. Zo biedt de Black Achievement Month een podium aan zwarte rolmodellen en de bijzondere prestaties die zij leveren. De Black Achievement Month vindt in de maand oktober plaats in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam.
 

 


Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden