Coming Out Day - Speciale Voorpremière Girl

Te zien vanaf 1 november

donderdag 11 oktober 2018 21:00 - 22:47
Deuren open
20:30 - 21:15
Locatie
Hoogt 1
Genre
West-Europese Cinema
Beschrijving


Dhont werd bekroond met de prestigieuze Camera d’Or, de jonge hoofdrolspeler Victor Polster won de prijs voor de Beste Vertolking in Un Certain Regard, de internationale pers beloonde GIRL met de Prix FIPRESCI en de film won ook nog eens de Queer Palm. Bij de wereldpremière tijdens het Filmfestival van Cannes werd de film beloond met een minutenlang durende staande ovatie. 

Girl schetst het leven van de 15-jarige Lara, wier grootste droom is om carrière te maken als ballerina. Maar haar lichaam stribbelt tegen, want Lara is geboren als jongen. Echter, samen met haar vader en jonge broertje tracht ze de wereld te trotseren.

De film wordt ingeleid door Petra van Dijk. Zij heeft lang gewoond in Utrecht en is onder andere actief voor Patiëntenorganisatie Transvisie en de Roze Filmdagen. 

Ben je lid van het COC? Dan krijg je korting! Op vertoon van je COC ledenpas kan je aan de filmkassa een kaartje kopen voor maar €7,50 (online is niet mogelijk, maar je kan wel een kaartje reserveren via onze filmkassa)

De filmkassa gaat standaard 30 minuten voor aanvang van de eerste film open en sluit 15 minuten na aanvang van de laatste film. Reserveren kan gedurende deze openingstijden van de kassa en op werkdagen overdag tussen 14.00 en 17.00 uur. Dit kan telefonisch via 030-2328388 of via info@hoogt.nl (per mail alleen tijdens kantooruren). Let op: Je hebt pas gereserveerd als je een bevestiging hebt ontvangen.)


Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden