First Reformed - Previously Unreleased

Te zien vanaf 19 juli

dinsdag 18 september 2018 16:45 - 18:40
Deuren open
16:15 - 17:00
Locatie
Hoogt 1
Genre
Amerikaanse Cinema
Beschrijving


PREVIOUSLY UNRELEASED:
Deze zomer besteedt Eye Filmmuseum aandacht aan films die wel de selecties van prominente internationale festivals haalden, maar volgens Eye onterecht de Nederlandse bioscopen niet bereikten. Onder de noemer Previously Unreleased zijn deze zomer tien van deze films – met onder andere Kirsten Dunst, Ethan Hawke en Pilou Asbaek in opmerkelijke rollen – te zien. Filmtheater ’t Hoogt neemt dit programma integraal over. Deze film is Nederlands ondertiteld. 

First Reformed: 

Paul Schrader (American Gigolo, scenarist van Taxi Driver) is een van de beste Amerikaanse schrijvers en filmmakers van zijn generatie. Met First Reformed keert hij terug naar een onderwerp dat hij zo goed kent: het streng gereformeerde geloof uit zijn jeugd.
Toch is deze intelligente, gewaagde thriller meer dan een terugblik: het blijkt een van zijn meest diepzinnige werken uit zijn carrière.

Na het sneuvelen van zijn zoon besluit Toller (een indrukwekkende Ethan Hawke) om een dagboek bij te houden. Tijdens nachtelijke whiskey-sessies begint hij met het beschrijven van zijn ontmoeting met een aanstaand echtpaar. De echtgenoot is een radicale milieuactivist die zich op voorhand al schuldig voelt om een kind op de wereld zetten. Zijn zwangere vrouw (Amanda Seyfried) vraagt Toller om advies en troost.

De eenzame ziel Toller loopt zelf wankelend door het leven door het verlies van zijn eigen kind, en vindt nu ook zijn geloof beproefd, zeker na een keten van onverwachte gebeurtenissen. De onderstromen van onbeheersbare emoties dreigen een ordentelijk leven te verstoren. Met volmaakte beheersing componeerde Schrader deze Werdegang van een Travis Bickle (Taxi Driver) in de dop. Onderdeel Gouden Leeuw-competitie van het filmfestival in Venetië.Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden