3 Days in Quiberon

Te zien vanaf 30 augustus

dinsdag 18 september 2018 16:15 - 18:17
Deuren open
15:45 - 16:30
Locatie
Hoogt 3
Genre
West-Europese Cinema
Beschrijving


Een grootse speelfilm over één van de laatste interviews van actrice Romy Schneider. De oud-filmster maakt van haar hart geen moordkuil, wanneer ze in 1981 een journalist en fotograaf van tijdschrift Stern ontvangt.

Het is 1981 en Romy Schneider heeft haar acteercarrière in de ijskast gezet. Samen met haar goede vriendin Hilde Fritsch slijt ze haar dagen in een kuuroord in Bretagne. Tegen beter weten in heeft Schneider een interview toegezegd met het Duitse tijdschrift Stern en aan Hilde vraagt ze om samen het haar journalist Michael Jürgs en fotograaf Robert Lebeck te ontvangen. Ondanks waarschuwingen van Hilde laat Schneider zich uitdagen en is ze bijzonder openhartig.

Schrijver en regisseur Emily Atef liet zich niet alleen inspireren door het interview van Michael Jürgs, haar camerawerk is ook in de stijl van de erbij gemaakte fotoreportage. De foto’s die Robert Lebeck schoot van Romy Schneider gingen de hele wereld over en zijn nog altijd iconisch. De Zwitserse actrice Marie Bäumer lijkt als twee druppels water op Schneider en was al meerdere keren gevraagd om in de huid te kruipen van Schneider. Voor Emily Atef ging ze eindelijk overstag.

 

Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden