ENFF - My Aunt in Sarajevo met Q&A

Te zien op 28 oktober

zondag 28 oktober 2018 16:45 - 18:00
Deuren open
16:15 - 17:00
Locatie
Hoogt 2
Genre
Oost-Europese Cinema
Beschrijving


De koppige Zweedse dochter Anja confronteert haar vader Zlatan met zijn jongere, “Bosnische zelf” tijdens een reis naar zijn geboortestad Sarajevo. Een ontroerend en geestig drama, bekroond met de prestigieuze Zweedse Guldbagge Award voor Beste Regie en Beste Vrouwelijke Bijrol.

Zlatan is niet meer in Bosnië geweest sinds hij is gevlucht voor de oorlog, ruim twintig jaar geleden. Zijn enige contact met Bosnië bestaat uit het sturen van geld naar zijn oude tante die hij financieel ondersteunt. Zijn dochter Anja, die in Zweden is geboren, wil meer weten over haar Bosnische wortels. Haar vader laat er maar weinig over los, uit angst met zijn verleden te worden geconfronteerd. Wanneer het hem niet lukt om Anja tegen te houden naar Sarajevo te reizen gaat hij - met tegenzin - mee. Het weerzien met zijn thuisland bezorgt hem absurde verrassingen, èn geheimen uit het verleden.

MY AUNT IN SARAJEVO was als openingsfilm de Nederlandse première van het Eastern Neighbours Film Festival 2017. 
Na de vertoning vindt een Q&A plaats met acteur Izudin Bajrovic uit Sarajevo.

---
Vooraf is de volgende voorfilm te zien: 
INVISIBLE 
Amra Mehić
Bosnië-Herzegovina/Hongarije 2016 - 7 min – short – geen dialoog

Een man van middelbare leeftijd bereidt zich voor om extreme maatregelen te nemen om een betere toekomst voor zichzelf en zijn familie veilig te stellen in het buitenland. Hij bouwt een mysterieus apparaat dat hij onder zijn jas verbergt om vervolgens naar het bruisende centrum van een West-Europese stad te gaan. Hij zoekt wanhopig naar de beste plek om zijn plan uit te voeren.
Door ons een spiegel voor te houden onderzoekt de film de stigmatisering van vluchtelingen in hedendaags Europa. De media berichten uitgebreid over de wereldwijde gevolgen van de vluchtelingencrisis, maar er wordt bitter weinig verteld over de consequenties van zo’n bestaan op menselijk en individueel niveau—laat staan de oorzaken.

INVISIBLE beleefde zijn Nederlandse première tijdens het Eastern Neighbours Film Festival in 2017.

Op 28 oktober draaien we drie films in samenwerking met het Eastern Neighbours Film Festival. 
15.15 uur - ENFF - Avec l'Amour met Q&A
16.45 uur - ENFF - My Aunt in Sarajevo met Q&A en voorfilm
19.00 uur - ENFF - Posoki (Directions) met Q&A

 


Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden