Cinecuisine - A Separation – Iraanse film, eten & muziek

Te zien op 25 januari

vrijdag 25 januari 2019 18:30 - 20:40
Deuren open
18:00 - 18:45
Locatie
ZIMIHC theater Stefanus
Genre
Wereldcinema
Beschrijving
‘t Hoogt en ZIMIHC theater Stefanus presenteren: 
Cinecuisine – vier culinaire filmavonden uit verschillende werelddelen. Met koks die een heerlijk buffet uit de lokale keuken bereiden, livemuziek en een speciaal geselecteerde film uit de regio.

25 januari – Iraanse avond - A Separation
A Separation (2011) is een prachtig Iraans drama van de beroemde regisseur Asghar Farhadi. Het rommelt in het huwelijk van Nader en Simin. De werkende, hoog opgeleide Simin wil weg uit Iran, om elders een nieuw leven te beginnen. Nader wil blijven om voor zijn dementerende vader te zorgen. Daarom wil Simin scheiden, en inzet van de scheiding is de voogdij over de elfjarige dochter Termeh. Bij de familierechter probeert iedereen wanhopig zijn of haar gelijk te halen. Meesterlijk echtscheidingsdrama, onontkoombaar, intelligent en aangrijpend. A Separation is overladen met prijzen, waaronder de Gouden Beer in Berlijn en de Oscar voor beste niet-Engelstalige film.

Asghar Farhadi over het succes van A Separation in het NRC: “Toen ik in 2012 een Oscar won met A Separation was de reactie van het Iraanse volk extreem krachtig. Alsof ons voetbalteam de Wereldcup won. Dat maakte ons succes tot een nationale triomf, het was niet langer gewoon een film die je recenseert als goed, slecht of verdorven. Weet u, ik kan er best over liegen, maar het is het grootste geschenk voor een artiest als je land trots op je is.”

Praktische informatie
Locatie: ZIMIHC Stefanus, Braziliëdreef 2, 3563 CK Utrecht
18:30 uur: Iraans buffet
20:00 uur: Film – A Separation (123 minuten)
Prijs is inclusief buffet.

Normaal: € 17,50
Studentenkorting: €16,50
Korting (U-pas en actiekorting) € 15,50
Cineville: €7,50
Let op: alleen online verkoop!
Als je een kortingskaart hebt vertoon die dan aan de deur.
 

Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden